Elvis Retrofest

Tilbage i 8o'erne & 90'erne, blev der holdt en række ganske populærer Elvis-Fester i Københavns omr., oftes stod der en klub bagved arr. . Mange af disse fester stod bl.a. klubben 'Elvis The King of Rock', ved Kate jørgensen, mange af disse fester blev afholdt i Tingbjerg Selvskabslokaler.

Nu lader til, at det måske er muligt at genoplive disse fester. Næsten som de var dengang, jeg vil således kalde det en slags Elvis-Retrofest. Men der er rigtig meget der skal på plads inden det kan blive en realitet!

Der skal være et festudv., og ikke mindst skal der findes et lokale eller måske endnu bedre - i første omgang - nogen som er friske på at lægge hus til. Det vil gøre det hele meget lettere og billiger.

Jeg har skrevet lidt på FB om ideen. Og der har været god interesse og opbakning for ideen, en masse positiv energi. Så gælder det bare om at omsætte denne energi til en fest!

Så hvis der er nogen med flere ideer og som vil være med i et Elvis festudv., så skriv endelig her eller på FB.

Elvisanmelderen/Bo Hansen

American trilogy

Hygge i hallen

The wonder of you

Elvis 80 år :-)

Den 8. Januar i år ville vores mand, Elvis, havde fyldt ikke mindre end 80 år!! Så vi holdt desværre fødselsdagen uden ham, til gængæld er der en lang række meget ambitiøse, energiske ETA, rundt omk. i verdenen, som elsker at trykke den af som Elvis. Herhjemme har vi bl.a. Henrik Busborg.  😀Og at kulturen, musikken mv. lever kunne man med selvsyn opleve live i B & W - hallen på Refshaleøen, Amager.

Buffeten var fin, Busborg('Elvis') & the Devils gav den gas, og endelig Jørgen De Mylius som den rolige konferencier, men prisen på næsten 1000 kr. for rundt regnet fire timers underholdning, buffet, og fri bar var alt for høj! Der var ofte lange kører for en frisk fadbamse... Så jeg vil sige at entréen burde havde ligget på omk. 700, det havde været mere rimligt. Men alt i alt var arr. dog godkendt, bedre end for 5 år siden. Og jeg er sikker på publikum havde en dejlig aften.

Busborg vil gerne gøre det godt, men det virker desværre ofte meget rutinepræget og upersonligt. Busborg når fx. at uddele ikke mindre end omk. 38 røde tørkløder under 'Love me tender'!! Det må være ny rekord. Busborgs vers. af 'American trilogy' er også alt for teatralsk efter min smag.  Fløjten er iøvrigt udskiftet med en saxofon, hvilket er synd. Der ikke så mange 'org. Elvis-moves', men jeg vil give Busborg ros for hans jumpsuits, for de er kopier af de originale, som må havde været temlig dyre at anskaffe...

Efter min mening vil det være forfriskende med et andet arr. næste gang. Skib, buffet og evt. også fri bar, så prisen kan komme under en plovmand. Der skal være en standupper, der kan lave lidt sjov omk. Elvis, fan kulturen  mv.  . En ung frisk konferencier, måske en dj. . Endelig en buffet af ETA'er, som showet kunne opbygges omkring. Og endelig nogle levende unge musikere, der hygger med det de laver.

Det skal siges, at Busborgs band The Devils, er rigtig gode og meget levende. Stor ros til dem. 🤩

Så alt taget i betragtning,

Elvis 80'th Birthday celebration:

**** 4 stjerner herfra.

Så var der aligevel liv i de gamle B&W skibshaller. / Elvisanmelderen.

Fem stjerner: Elvis 80 års-koncert en magisk hyldest

-tcb-tlc-tcb-tlc-tcb-tlc-tcb-tlc-tcb-tlc-tcb-tlc-tcb-tlc-tcb-

En Elvis Presley hyldestkoncert i anledning af hans '80 års fødselsdag' med flere af de originale musikere udviklede sig til en mindre gospel-gudstjeneste - og en stille hyldest til håbet. Hvis man ville.

Af Jan Eriksen/BT/09.01.15.

På vej i bilen mod Randers hørte jeg Elvis-albummet 'That's The Way It Is' med bl.a. fine versioner af The Righteous Brothers 'You've Lost That Lovin' Feeling' og 'In The Ghetto'. Det står lidt skralt til med den i disse dage; 'That Loving Feeling'. Set med ikke-udsigt fra Storebæltsbroen til én stor klæg nuance af grå januar. Onsdag tog tre af de drenge, som Kongen synger om 'In The Ghetto', 12 liv og gjorde attentat på begrebet frihed, som vi kender det . - Then one night in desperation, a young man breaks away, He buys a gun, steals a car, tries to run, but he don't get far, And his mama cries, As a crowd gathers 'round an angry young man, face down on the street with a gun in his hand. Well, TCB-band i anledning af Kongens fødselsdag. Nogen vil se det som en koncert med en flok snart 80-årige bedstefædre i et halbal-orkester, der for 35 år siden spillede med en mand, der endte sit liv som en tragedie. Hvis det var med den på, skulle man holde sig langt væk fra Værket i Randers.

Men har man 'the heart and the soul', som en af Kongens disciple fra New Jersey synger om, og har man 'Fever' i sit blod, og var man 'looking for trouble', var man kommet til 'the right place'. Musik er toner og strukturer - musik er samtidig de følelser, man lægger i den. Mere end noget andet. Man må lette på sin amerikanske cap i respekt for den østjyske entrepenør, Henrik Knudsen, der har placeret Randers så centralt på Elvis verdenskortet, at TCB-band valgte Værket som arena til fødselsdagsfesten - på selve dagen den 8.januar. Det siger alt. Det er i øvrigt fjerde gang, bandet spiller i Danmark. De har gjort et fornuftigt valg med sangeren Dennis Jale. Omend en lille smule for pomade musical-kæk - men what the ... når man husker billederne af originalen - til min smag satte han stort set ikke et ben forkert i løbet af den ca. to en halv time lange koncert.

Klædt i diskret sort gjorde han  ingen kitschede forsøg på at ligne den 80-årige; hverken visuelt eller vokalt, bortset fra enkelte spøjse spring i toner, mellem højt og lav. Og sporadisk ekko på mikrofonen, så Ekkodalen på Bornholm ville få mindreværdskomplekser. Ingen kan leve op til hverken Elvis stemme eller den overjordiske guddommelige myte, der endte med at kvæle rockens skaber. Jale synger godt og han er god 'center stage', som de siger i Elvis eget land.

Det handler om Kongens musik. Om respekt. Om tro. Det begyndte med gospel-koret The Imperials, der trods den høje alder stadig synger rislende smukt. Inspirationen fra den oprindelig sorte gospel-musik i den sidste del af hans karriere gav Elvis sang dybde; paradoksalt nok en næsten dæmonisk tyngde i hans i forvejen vidtfavnende røst.

Elvis var dybt religiøs, omend med et liberalt forhold til visse af de ti bud.

Især de tre ældre Imperials-gentlemens version af gospel-klassikeren 'How Great Thou Art' gav gåsehud.

Dét er magien. At TCB-band formår at give så forskellige numre fra Kongens karriere et organisk, sumpet, bluesy udtryk med en diskret trommeslager og en funky bassist som motorer. Fra Creedence Clearwater'ske versioner af 'C.C. Rider' & 'Guitar Man'. Ballader som 'You Gave Me A Mountain' & 'I'll Remember You' til klassisk rock fra den første del af karrieren. Og så den der gospel, bl.a. en til det corny grænsende version af Annie Murrays og Oceans poppede 'Put Your Hand In The Hand'.

Der var skruet godt op for James Burtons guitar. Den 75-årige guitarlegendes stil er efterhånden noget casual, men han behandler stadig sit gribebræt, som når en nyforelsket teenager kysser sin kommende kæreste første gang. Til gengæld var det svært rigtig at høre Glen D. Hardings piano. Især fedt at høre bandet spille med et rimelig tight swing. På de gamle optagelser er det tydeligt, at det indimellem løb fra band og sanger.

Så nej. En Elvis-koncert kan det selvfølgelig aldrig blive.

Men der var momenter undervejs, hvor man fornemmede magien. Tilstedeværelsen af et par kraftige bakkenbarter, eller var det solbriller? Ikke bare af de indlysende grund, hans sange, men også - igen musik er, hvad lægger i den. Hvis ellers jeg hørte rigtigt, har jeg åbenbart mindst én ting til fælles med bandets veninde, Priscilla; 'Can't Help Falling In Love' er en favorit. Der var et øjeblik under aftenens version, og igen under andre favoritter som 'The Wonder Of You' og 'You Don't Have To Say You Love Me' , hvor forræderiske muskler omkring øjnene truede med få mig til at gøre, som den Hounddog, de selvfølgelig også sang om. Ja, som den popgris, jeg er er, er jeg bestemt  OGSÅ til de smægtende ballader.

Som en god ven meget præcist sagde det efter koncerten: Det er første gang, jeg har hørt Elvis sange rigtig højt, spillet live - af hans egne musikere. Alene det var stort.

Elvis fødselsdag endte som en hyldest ikke bare til rockens første og største, men som en hyldest til alt, hvad tre drenge fra en parisisk ghetto gjorde attentat mod forleden. I hvert fald for overtegnede. Og de fleste andre i salen, at dømme efter den fantastiske stemning.

At kalde Elvis en frihedshelt ville være som at sigte efter Sydpolen og ramme Memphis, men han står som udødeligt symbol og katalysator i en kultur, der mere end nogen anden, jeg kender, bærer en iboende latent søgen efter frihed.

TCB -Band, Elvis 80th Birthday Concert, Værket, Randers. Torsdag aften.

TCB Band er fra det oprindelige TCB-band, der spillede med Elvis i årene 1969 - 77, James Burton og Ronnie Tutt, trommer. Glenn D. Hardin, piano, 1970 . 76. Dertil Dennis Jale, sang, og gospel koret The Elvis Imperials, hvis medlemmer også optrådte med Elvis i op gennem 70'erne.

Morsomt, underholdende, rørende foredrag!

Sådan beskriver bandet ’Fede Finn & Funny Boyz’ Stig Ulrichsen foredraget for nylig på Graceland Randers og gav det '6 stjerner med pil op'. Nu har jeg selv set/hørt foredraget om Elvis. Og ja det er bestemt rigtigt godt og meget passioneret, en masse sjove anekdoter med en personlig Stig Ulrichesen tvist. Foredraget er krydet med live musik, som jeg ikke synes fungere særlig godt (lyder - her? - ikke så godt... virker nærmest forstyrende!)

Musik ved Marten fra Holland og Billybobbers fra Danmark, rockabilly.

Stig Ulrichsen som holdt foredraget har skrevet adskillige artikler og tre bøger om Elvis Presley. ’Elvis - Vidste du det?’ ;’Elvis Presley - Soldat i Europa’ og endelig ’Elvis Presley - Sådan var mit liv’.

6* til Stig Ulrichsens foredrag om Elvis Presley/(2*til musikken!)

Man kan opleve dette underholdende foredrag om Elvis igen i Øster Alling Forsamlingshus, torsdag d. 27. marts kl. 19.30. 😀

Såfremt du ikke kan vente: så er der fem links til hele foredraget:

The king has arrived at O2

Særarr. i London. 300 unikke Elvis-genstande udstilles i London. Genstandene er flyttet fra Elvis’ private hjem i Graceland til London. Den er sat i værk i udstillingscentret O2 i Londons Docklands-område. Mere end 300 genstande er fløjet fra Elvis Presleys hjemsted i Graceland, Tennessee, USA og flere af dem har aldrig været vist uden for Graceland.

Billetter kan bestilles på hjemmesiden, men kan også købes på stedet. Billetpris svinger efter tidspunktet. Voksne skal regne med ca. 18 pund (180 kroner) plus gebyrer, som kan blive yderligere 5-6 pund (50-60 kroner).

Her er et par video link som forsmag.

https://www.youtube.com/watch?v=anOCnspshEU&feature=youtu.be

Måske var det noget - det er jo ikke så langt fra Danmark

Korsør Biograf Teater

Et ligende arr. blev afholdt i Danmarks ældste biograf; Korsør Biograf Teater - det var dog ganske gratis!! Planen er desuden at festligholde fødselsdagen henover foråret i samarbejde med en række kulturinstitutioner i Slagelse Kommune: rock'n roll gospel, interviewaften med Henrik Knudsen, formand for den danske Elvis Presley-fanklub The Official Elvis Presley Fan Club of Denmark og stifter af Graceland Randers, koncert med bandet "Elvis on my mind". Se nærmere herom på Korsør Biograf Teater hjemmeside/facebook. Som jeg læser det lyder det ganske spændende. Tjek det ud!

🙂

 

Særarrangement i CinemamaxX:

That's the way it is (sp.ed.) op på det hvide lærred på Fisketorve, udsolgt, men jeg og mine ledsager havde sikret os billeter. Jeg havde håbet på et rigtigt festligt arr., men publikum var bestemt ikke i hopla - det enenste, der rigtigt var rift om var Haiken øllene - som da var ganske fine, men... publikum virkede tunge og trætte. Der var overhovedet ikke nogen 'Elvis atmosfære' over arr.! Vi havde taget "Elvis solbriller" med, men de blev pænt nede i inderlommen. Under forestillingen var publikum - alt for - stille. Der var ikke nogen hujen eller bifald af Elvis! Det skyldes måske at publikum var meget modent... Jeg så bl.a. én med et iltapparat, hvilket jeg synes var ganske godt gået.

Konklusion, Elvis var i topform, men det var publikum bestemt ikke - hvilket for mig trak det hele meget ned. Jeg kom jo bl.a. for at møde en masse andre glade Elvis fans/venner og sludre med dem osv. Desuden blev samme film vist på dansk tv samme aften - måske skulle vi havde sparet de ca. 150 kr. og blevet hjemme!

Jeg kan kun give: 2* til dette arr. . (skuffende😥)

'Elvis-karaoke-Dj'

Jeg er flere gange blevet opfordret til at give den som Elvis, hvilket jeg også har gjort ved flere lejligheder privat. Nu har jeg tænkt mig at prøve det af foran et 'rigtigt' publikum. Jeg vil betegne det som et arr. var det bl.a. gælder om at have det, hvor man får hørt en masse live Elvis sange og endelig muligheden for selv at gi' den som Elvis eller måske en anden kendt kunstner via. karaoke.

Trålløse mikrofoner, lys, røg mv,

Pris aftales omkring 2000,- for 2.5 timer

Brian Trøjborg, live, Aloha . 12.01.13.

Brian Trøjborg, live, Aloha . 12.01.13.

Aloha 40th Anniversary Tribute:

Elvis erobre Galaksen i Værløse

Showet var først og fremmest en hyldest til Elvis' sidste kunstneriske udfordring - Aloha From Hawaii '73. Dette fantastiske show, som blev set af 1,5 mia. mennesker verden over, var det første af sin slags. Januar 2013 var det 40 år siden at Elvis Presley stod på scenen på Hawaii foran millioner af tv-seer og det blev hyldet af bandet Elvis on my mind. Samtlige numre fra dette show er således på repertoiret. Koncerten foregik (ude🤪) i Galaksen, som ligger her på jorden i Danmark i Værløse. 🙂 (A hot night in janary 12.01.13)
Koncerten blev desuden krydret med en rockende hyldest til Elvis '68 Comeback Special. Som ligger rigtigt godt til B.T.

Det var alt i alt en ganske fin koncert, stilsikkert, stringent opad originalen. Jeg savnede måske lidt vovemod, nogle overraskelser. Koret bestod af to kvinder, som virkede noget skingert, nogen gange overdøvede de næsten Brian!! De mangler nogle tenoer i det kor og så skal de lærer at stå at holde armene i ro. Det virkede nemligt noget forstyrende og trak opmærksomheden væk fra Brian og det var vel ikke meningen.

Brian og band gjorde det godt. Og bagefter stillede Elvis/Brian Trøjborg tålmodigt op til den 'opbligatoriske' fotografering sammen med sine fans.

Godt og solidt arbejde. ****🙂

Så kom Elvis til Hvidovre

Mike overvinder tekniske problemer med charme og vid

Så kom Elvis alias Mike Colin Andersen til Hvidovre Kulturhus. Dørene blev allerede åbnet kl 17.30 og ved 18 tiden blev buffeten åbnet, som bestod af: whisky braiseret svineryg, flødekartofler, cole-slaw og brød. Efterfølgende var der kaffe og kage. Maden var ok. Lad mig sige det sådan, jeg var oppe ved buffeten en gang, jeg kom ikke tilbage... Efterfølgende lod jeg mig forstå, at Mike først ville indtage bygningen kl. 20! Men heldigvis gik de to timer rigtigt hurtigt, idet jeg havde rigtigt hyggeligt selvskab :-) Men det undrede mig at der op til showet ikke blev spillet en masse Elvis musik!? Det skyldes måske noget med nogle rettigheder? Kort inden showet start blev der udtrukket tre indgangsbilletter til Graceland... i Randers 😉. Det var ud fra garderobe nummeret.

Så, omsider, blev lyset dæmpet. Men overraskende var introen fra Cirque de Solai, hvorfor?! Og midt på scenen var der et stort scenestativ med et stort tegnet billed af Elvis i profil... Så kom Mike/Elvis ind på scenen. Men allerede her begyndte de tekniske problemer at vise sig... Enten snorksov lysmanden eller så var der ikke nogen, hvilket betød at når Mike gik frem på scenen, stod han næsten i mørke og det blev kun endnu værer når han gik ud blandt publikum!! Gad vide, hvordan Mike har oplevet det bag de mørke solbriller😎Han brokkede sig forståeligt nok flere gange over det manglende lys/følgespot. Mike beholdte dog solbrillerne på under det meste af showet? Senere var der også nogle gevaldige lyd dropouts, hvilket virkede temmelig kikset.

Mike havde desuden taget gevaldigt på siden han optrådte med sit 68' show. Nu var det mere 77+ show med en masse sange fra 60'erne 😲forvirret..! Men det holdt dog ikke Mike tilbage, som stadigvæk kan svinge med hofterne og ikke mindst bentøjet 🙂

Jvf. plakaten var der lagt op til det helt store Elvis show, men blev slemt skuffet da det viste sig at Mike optrådte uden band. Bandet var reduceret til en "karaoke-playback-maskine". Mike var dog live! Men virkede noget uoplagt i starten...Det skyldes måske fraværet af lysmand! Mike havde dog heldigvis et par dansepiger med, som gjorde deres for at live op på showet og var også med til at aflede fra en noget uoplagt Mike. Jeg savnede nogle af de store 70'er klasikker: My way, Hurt, Bridge over troubled water, You gave me a mountan. Efter min smag var der for meget 60 materiale, hvilket desuden ikke rigtigt passede til Mikes jupesuit.

Alt i alt; showet var uomtvisteligt præget af en masse tekniske problemer: lys, lyd, feedback, mv. Men, Mike Andersen overvandt efterhånden problemerne med masser charme og humør. Og hans unge dansepiger, gav et opfriskende frisk pust til showet. Publikum vågnede efterhånden også op og var tilslut rigtigt godt med. Højdepunkterne i showet var bl.a. American Trilogy & Burning love. Alt i alt et fint show, trods de mange tekniske problemer!

Endelig var der budt op til dans efter Elvis showet, hvor Mike Andersen gjorde det rigtigt godt og virkede særdeles veloplagt😀

  1. Buffet: *** (kedligt)
  2. Elvis show: ***^ (tekniske prob. trækker en stjerne ned)
  3. After party med Mike: **** (Super, energi og god lyd!)

Jænt, noget skuffende B&W Elvis arr.! 😥

Der var lagt op til det helt store i den gamle hædrekronede skibsværft B&W, men det hele blev meget middelmådigt...hvis jeg skal forsøge at være lidt sød. Dørene blev åbnet omkring kl 18, hvor der blev serveret til 50'musik - næsten renset for Elvis! Hertil blev der på samlebånd servet foliopakket mad! Det skulle være Elvis' livret, næppe serveret på denne måde!! Efter at have stået i en lang kø kunne jeg så få min vakumpakke og sætte mig på en af de ubekvemme hårde klapstole. I ca. to timer skulle plages med en meget umorsom dj., som ikke rigtig kunne danse. Tiden føltes dobbelt så lang. Hallen virked stor og kedelig og meget upassende til det her arr. eller retter den var ikke klædt på til det. 😥

Derefter kom Jørgen de Myllius på, han er go' nok, men publikum var nok mere klar til at hører på 'Elvis'. Det skal siges, at Myllius havde nogen gode historie med og han er altid rar at lytte på. Han har en behagelig og god stemme.🙂

Endelig kom tidspunktet, hvor Henrik Busborg kommer på scenen. Første sæt have fokus på 50'erne og frem til 69. Efter en meget kort pause ca. 10 min. Fik vi så andet sæt, som - ikke overraskende - havde fokus på 70'erne. Andet sæt var klart bedst.

Busborg lavede adskillige fejl under showet, var ved at falde, snuble, gik ind i et mikrofonstativ, mv. virkede i det hele taget noget nervøs/usikker. Han havde tre ganske flotte jumpsuits på, imponerende. Jeg har hørt bedre herhjemme, men jeg syndes alligevel at han gjorde en flot indsats og fik publikum rigtig godt med. Med 'Let me bere there' som et af højdepunkterne.  

Bandet var helt i top. Super motiveret, velspillende, levende. Det var helt tydeligt at de hyggede sig. De var med til at trække det hele op!🙂

Samlet bedømmelse:

  • Dj: * (næsten ikke noget Elvis musik! Kedsomligt, langtrukkent og fjollet!)
  • Mad: **^  (små portioner i foliobakker! Lange køer til madsamlebånd!)
  • Jørgen de Myllius: ****v (godt, men forkert timing)
  • 'Elvis'/Busborg, første sæt: **^
  • 'Elvis'/Busborg, andet sæt: *** (flotte jumpsuits)
  • Band/The Devils: ****** (super -velspillende, -levende Rock'n'roll!)
  • Alt i alt: ****v

Så er der Elvis tribute aften til alle os der ikke kommer til Memphis. Og det er jo i anledningen af det er hele 35 år siden at Elvis leaved the building! Det hele foregår i det gode gamle skibsværfts bygninger B&W. Jeg er bange for at der pt. er udsolgt, men måske kan man købe nogle billeter, for dem der er blevet forhindret i at deltage. Den Blå avis er et godt bud - god jagt! Håber vi ses - ha' alle en god aften.

Brian Trøjborg optræder iaften d.11/1 med sit band, ifb. med Elvis 79 år fødselsdag, som endnu endgang kan opleves (ude) i Galaksen.

Håber at nogen vil give en anmeldelse af koncerten, idet jeg ikke kan være der - desværre :-(

Seneste kommentarer

19.09 | 17:28

Bo.theking@gmail.com
Vh.Bo

19.09 | 09:33

Det er skrapbøger og postkort. Hvis du sender din mailadresse kan jeg sende dig foto af materialet. Mvh Marianne

17.09 | 07:54

Skriv endelig nærmere. Er der en e-mail?

09.09 | 16:20

Jeg har en masse Elvis ting som jeg godt vil give til nogen - har det nogen interesse ?

Del siden