Dansk Elvis klub historie kronologisk

Der har været mange forskellige Elvis klubber i Danmark, specielt i 1980' afløste den ene klub den anden over en ganske kort årrække. Først i 1990 kom der igen ro på, med Elvis News. 

Klubben har over de sidste 23 år efterhånden udviklet sig til en meget ambitiøs og professionel drevet klub. Bladet er velskrevet og med et imponerende layout! 

Elvis Unlimited er drivkraften. Danmark har som det første land i verden, fået lov til at bygge en kopi af Graceland. Her kan vi også finde et Elvis museum. Det er Henrik Knudsens fortjeneste at vi har fået Graceland til Danmark.

Endelig har vi, Ernst Jørgensen, som er hovedansvarlig for Elvis Presley udgivelserne! Så man kan næsten sige at Elvis Presley er kommet/flyttet til Danmark!!  

Den første danske Elvis Presley fan klub som jeg kunne grave mig frem til er Elvisette, som blev lanceret omkring 1966/67. Ernst Jørgensen var redaktør, nu er han medansvarlig for Elvis udgivelserne for BMG/SONY & FTD ! Bladet blev udgivet fra 1966-77.

Efterfølgende overtog E.P.F.C., Elvis Presley Fan Club/The Elvis Presley Friends in Denmark stafetten, det holdt dog kun til 3 år og 25 blade, hvorefter Loving You overtog i 1980, det blev dog et endnu kortere bekendskab. Efter kun 2 år og 14 blade, var det hele atter slut! Samtidigt barslede Ballerup med et endnu en klub, 'You'll never walk alone' om den blev til noget, vides ikke i skrivende stund..

De mange danske Elvis fans blev dog ikke ladt i stikken, efter Loving You, idet en ny klub var hurtig klar: The King, men den kom til at konkurrere med Københavner klubben: Elvis Presley The King of Rock, som skulle vise sig at være den 'stærkeste' og holdt frem til 1991.

Efter nogle ganske turbolente år for de danske Elvis fans, samlede Elvis Unlimited det hele op, i 1990, med klub bladet Elvis News. Som lever i bedste velgående den dag idag. Jeg spår det en rigtig lang levetid, med betragtning af det har Elvis Unlimited i ryggen! Det hidtil stærkeste, mest professionelle Elvis klub blad i Danmark.

Min eneste anke er måske, at det hele måske er blevet lidt for flot og blank poleret og kommercielt..! Jeg savner de ulønnede frivillige. Det skal dog siges at bladet er ganske udemærket og udståler stadigvæk Elvis entusiasme. Bare på en mere professionel måde.

Det er dog ikke som i de gode gamle dage, hvor du fx. kunne finde: Lytterposten, Brevkassen, Byttebørsen, Fødselsdagsrubrikken mv. .Jeg er klar over at det var en anden tid, redaktion og ikke mindst et helt andet budget. Men måske med tiden, kan der igen komme et mindre ambitiøst blad, for Københavnerne. Og dermed også nogle af de klassiske Elvis fester. En slags revivel/reunion. Men på ingen måde, en konkurrent til Elvis News!

  Dansk Elvis klub historie :

Klub navn            Periode        Ansvarshavende   Beliggenhed  Udgivet blade

  • Elvisette               1967 - 1977    (Johnny Mikkelsen)    Kgs. Lyngby           ca. 106
  • E.P.F.C.                 1977 - 1980    (Henning Nielsen)     Hvidovre                        25
  • Loving You          1980 - 1981 -  (Ole Lindboe)             Slagelse                             7
  • Loving You          1981 - 1982    (Tommy Jørgensen)   Slagelse                             7 
  • (You'll never walk alone 1980 ?  Claus?          )        Ballerup                            ?)
  • The King              1982 - 1992     (Henri Lindell ?)     Hvidovre                         50?
  • Elvis Presley
  • The King of Rock    1981 - 1991   (Kate Jørgensen)            København                  60
  • Elvis News           1990 -             (Henrik Knudsen)         Randers                    129..

Elvisette må siges at være pionerende inden for danske Elvis klub blade. Det var den første officielle danske Elvis Presley fan klub. De lagde et kæmpe arbejde for dagen! Man skal jo huske på at dengang tilbage i 60'erne og 70'erne var computerne slet ikke rigtigt udviklet. Det var først midt i 80'erne at man for alvor kunne begynde at bruge pc'en til tekstbehandling i større målestok. Så ind til da have redaktionerne benyttet sig af et 'hakkebræt', også kaldt skrivemaskine. Hele arbejdsprocessen var helt anderledes og meget mere tidskrævende!! Prøv at lytte  til denne radio udsendelse fra DR, hvor Elisabeth Amdisen taler med fem Elvisette medlemmer  http://www.danskkulturarv.dk/dr/elvis-set-fra-en-fanklub/, Ren nostalogi🙂!! (25.06.76. DR copyright)

Efter 10 års flot arbejde valgte Elvisette at give stafetten videre til en ny klub; 'Elvis Presley - The Elvis Presley Friends in Denmark'.

I 1981 kom en af de mere langtidsholdbare Elvis klubber igen på banen; Elvis Presley The King of Rock. Jeg var selv medlem og jeg husker det som en meget aktiv klub! Klubbens lokaler var på en privat adressen på Enghave Plads, hvor man kunne komme forbi og få en kop kaffe el.lign.. Der blev spillet kort, røget cigarer, hørt musik, set Elvis film og koncerter. Det var i det hele taget rigtigt hyggeligt og uformelt Både for unge og gamle. Og hvis jeg ikke tager fejl blev flere par dannet her. ❤ Bl.a. min moster og onkel. 🤩

Klubben arrangerede også adskillige Elvis fester i løbet af året med stor succes. Mere end 130 var ofte med og der blev festet igennem til ud på de tidlige morgentimer!😀

I 1991 udkom det sidste blad, efter 10 års virke. Bladet var stagneret, redaktionen var kørt lidt træt, faldende indtægter og desværre var formanden, Kate Jørgensen, blevet alvorlig syg.

Elvis Presley The King of Rock var i høj grad et socialt samlingspunkt, hvilket var klubbens stærkeste side, varemærke. Denne tradition - fællesskabet - har Elvis be friends taget op/med sig og forsøgt at holde fast i. Nogen af de faste gæster/medlemmer, der kom på Enghave Plads mødes således stadigvæk til hyggeligt samvær omkring Elvis.

Hvis nogen kan tilføje noget til 'dansk Elvis klub historie' er  I meget velkomne!

Elvisette

'Elviette', pionerne på det danske (Elvis) klub marked. Det første blad kom først på marked i 1967. Ikke mindre end 12 år efter Elvis blev opdaget. Elvis fik først sit rigtige gennembrud lidt senere i Danmark, ca. 1957/61. Men det undre mig lidt at der først opstod en klub så sent! - Har der været en før...?? -

Klubben stod bl.a. bag ved bog udgivelsen af 'Recording sessions'. (EPFC Books & Rec.).  Bladet var i s/h, nøgtern anmeldelser. Desuden arranngerede de masser Elvis aktiviteter.

  • 1967 - 1977 (Johnny Mikkelsen) Kgs. Lyngby.
  • 10 sæsoner, ca. 106 blade.  

Følgende er et indslag fra DR, hvor DR besøger Elvisette klub medlemmer. Elisabeth Amdisen taler med Peter, Leif, Per, Bent og Jette, som alle er medlemmer af Elvisette. Indslaget blev første gang bragt på DR d. 25.06.76. Indslaget varer ca. 57 min. Indslaget kan nu høres på Bonanza, (DRs' offentlige arkiv). Jeg kender desværre de medvirkendes efternavne. 

Det er tydeligt at der var en noget mindre kritisk tilgang til tingende/Elvis dengang. Medlemmerne, er tydeligvis ganske ukritiske, og styret af samlermani.  - Sådan var jeg vist også engang, men så blev jeg ældre...

http://www.dr.dk/bonanza/serie/245/tema-fankultur/64324/elvis---set-fra-en-fanklub

 

Elvis Presley - The Elvis Presley Friends in Denmark

'Elvis Presley - The Elvis Presley Friends in Denmark'. Et ganske udemærket klub blad, hvor kvantiteten var høj og kvaliteten middel. Bladet var afvekslende og lidt humoristisk til tider. Redaktionen havde noget på hjertet. Primært trykt i s/h, dog var nogle forsider/bagsider i farver, samt billeder i midten.  Blandt mine gamle favoritter.

  • 1977 - 1980 (Henning Nielsen)/Hvidovre
  • 4 sæsoner, 25 blade.

Loving You

'Loving You', et jævnt, men ok klub blad. Meget svingende indholdsmæssigt. Kedligt s/h layout efter min mening.

1980 - 1981 (Ole Lindboe) Slagelse1981 - 1982 (Tommy Jørgensen) Slagelse2 sæsoner, 14 blade.                

Elvis Presley The king of rock

Det først blad fra 'Elvis Presley The king of rock'. Bladet var i s/h. og udkom seks gange om året. Bladet tog ofte udgangspunkt i medlemmerne. Fx. reportager fra fester o.lign. Billederne var ofte meget gnidrede. Men bladet havde sin egen unikke stil/layout. Bl.a. bagsiden, som nogle gange var en tegning eller et stik.  Indeholdet var nogen gange lidt overfladisk. Men der var masser af fester o.lign. som løbende blev arangeret. - hvornår har der sidst blev afholdt en Elvis fest..?!

1981 - 91 (?) (Kate Jørgensen) København, ved Enghave Plads. 10 sæsoner (?), 60 blade. 

The king

'The King', holdt fanen i vejret i omkring 10 sæsoner. Med andre ord kørte de parallelt med Københavner klubben i ganske mange år. (Ny info, jvf. Claus Hansen). Bladet var i s/h. Idet jeg kun har set et blad, kan jeg ikke rigigt udtale mig om selve bladet.  Jeg har fået fortalt, at bladet var ganske godt.

Et andet klub så også dagens lys, omkring 1981 bkev 'You'll never walk alone' annonceret. Om det nogen sinde udkom ved jeg ikke, måske skiftede det navn til The king?! (Ny info, jvf. Claus Hansen, udkom der højst et blad, hvis der i det hele taget udkom noget..!)

1982 - 92 (Henri Lindell ?) Hvidovre/ ?
10 sæsoner, ca. 50 blade
(Ny info, jvf. Michael M.) 

Elvis news

Den officielle danske Elvis Presley fanklub, klub blad 'Elvis News', forside, #118. Bladet udkomer seks gange om året og der er pt. ca. 1500 medl! Et særdeles flot, professinelt klub blad, der hævder at det har bevaret jordforbindelsen..?!  I dag har klubben også navnet Elvis Unlimited.

1990 -  (Henrik Knudsen) Randers/ 129 blade ... still counting🙂 

Elvis unlimited

Den officielle danske Elvis Presley fanklub klub blad 'Elvis News' har også en engelsk søster med navnet 'Elvis Unlimited'. Dette klub blad udkomer fire gange om året i farve. Særdeles stilfuldt, professionelt klub blad i verdensklasse! 

Her har vi et eksempel på en forside, #49.

1990 ? - (Henrik Knudsen
Elvis anmelderen/redaktør

Elvis anmelderen/redaktør

FORMANDEN HAR ORDET...

Som fremgår er der sket ganske meget for de danske Elvis klubber, gennem de seneste 50 år! Lad mig hertil bruge lidt fodbold terminologi. 

Vi er gået fra Danmarks Serien til Superligaen.

Fra glade amatører til målrettede professionelle.

Fra medborgerhuse til koncertsale.

Fra medlemmerne til de kendte.

Fra s/h til farve.

Fra avispapir til glanspapir.

Fra det lokale til det universelle.

Fra det lidt 'nørded' til det smarte.

Fra det kreative til det sikre.

Fra gnidret til skarpt. 

Ja meget kan der siges og skrives. De gamle Elvis klubber var i en anden tid og til et andet publikum. Det kitched er sjovt at se tilbage på, men heller ikke meget mere end det. Udviklingen har gjort at det meste fra den gang ikke vil fungere nu. Forstil jer fx. at vi kom privat hos formanden for Danmarks største Elvis klub, for at købe cder, dvder,  bøger mv. . Og senere satte os ind i dagligstuen for at se film mv., medens der bliver pulseret løs på cigaretter og cigarer. Nogen vil måske endda gå fra for at spille poker...🤪 

'Der var dog en kort periode, hvor der var mulighed for at besøge formanden privat, men efterhånden som klubben voksede var det ikke længere praktisk.'(jvf. Claus H.).

Det var en helt anden tid! Spørgsmålet er om der stadig er interesse for de små arr., fester, video-forstillinger og lign., jeg tvivler... ellers vil det forlængst havde opstået spontant. Facebook er bestemt en måde det kan gøres ganske billigt og nemt på. 

Lad mig for en god ordens skyld slå det fast igen, jeg er utroligt glad og stolt af den top Elvis klub vi har her hjemme i Danmark. Der er vist ikke mange lande uden for USA, der kan prale med at de har deres eget Graceland, Elvis Museum, top Elvis klub og en´ Ernst Jørgensen. 

Formanden, Elvis-anmelderen 

Kommentarer

Marianne Svendsen

19.09.2022 09:33

Det er skrapbøger og postkort. Hvis du sender din mailadresse kan jeg sende dig foto af materialet. Mvh Marianne

Bo

19.09.2022 17:28

Bo.theking@gmail.com
Vh.Bo

Marianne Svendsen Køge

09.09.2022 16:20

Jeg har en masse Elvis ting som jeg godt vil give til nogen - har det nogen interesse ?

Bo H./Formanden

17.09.2022 07:54

Skriv endelig nærmere. Er der en e-mail?

Bent Seldrup

05.10.2020 13:52

Lissi Jørgensen, var det dig der stod bag Elvis fan klubben "Loving You"

lissi jørgensen

21.04.2020 08:05

Ja, nu skal jeg så lige finde dem frem igen m Elvis, og daa jeg er gl og glemsom, så kan det ta lidt tid. Men jeg aner jo ikke hvad man vil gi for gl. plader?

Bent Seldrup.

05.10.2020 14:46

Hvordan sender man noget til jer f.eks. en af mine tegnede Elvis Poster, og andre tegninger af Mr. Presley. Mvh. Bent Seldrup

lissi jørgensen

20.04.2020 14:40

Nej, har stadig gl. elvis plader. er Du interesseret?

Bo

20.04.2020 21:00

Hvilke?

Stine Madsen

15.08.2019 16:18

Hej
Det er så spændende at læse og følge med, blive ført tilbage til min barndom.
Kate var min mormor❤️
Stine

Bo

20.04.2020 21:01

Jeg er jo faktisk din onkel.

lissi jørgensen.

22.03.2019 08:02

Jeg er en gl. dame på 80 år, som lige har ryddet op på loftet, og har fundet et par gl. Elvis plader -epeer- er der nogen der mgl. følgende : Press interview with Elvis Presley fra 22 sep. 1958?

Flemming Retbøll

20.04.2020 14:32

Det har da bestemt interesse. Er den solgt ?

Michael Madsen

16.06.2018 09:16

Elvis første trommeslager D.J fontana døde 13/6 -2018 Han blev 87 år. R.I.P

linda

10.06.2018 17:12

hej jeg ville høre om der er nogle der ligger inde med bøger om elvis jeg har selv 1 elvis og mig og elvis live lige efter han døde , jeg vil hør om der nogle der ligger inde med bøger på dansk ,

Anna

hello I want,that elvis fans write to me!

28.04.2018 15:35

Seneste kommentarer

19.09 | 17:28

Bo.theking@gmail.com
Vh.Bo

19.09 | 09:33

Det er skrapbøger og postkort. Hvis du sender din mailadresse kan jeg sende dig foto af materialet. Mvh Marianne

17.09 | 07:54

Skriv endelig nærmere. Er der en e-mail?

09.09 | 16:20

Jeg har en masse Elvis ting som jeg godt vil give til nogen - har det nogen interesse ?

Del siden