I fængsel igen...!

Så er FTD på banen igen, denne omgang med Jailhouse rock - for tredje gang. Det lader dog til at det bliver en meget flot udgivelse, med ikke mindre end tre skiver, en vinyl single. Samt to flotte bøger som fortæller en masse om hhv. filmen og musiken. Men har vi brug for endnu et sæt?? Det er også tidligere blevet til en særdeles flot bog om filmen: Frame by frame/FTD, som blev udgivet for nogle år siden. Hvis man ikke har de to første og bogen, er denne deluxe udgivelse sikkert det helt rigtige. Men den bliver nok kostbar. Jeg vil gætte på at den kommer til at ligge på omkring 1000 kroner! Det forventes at blive frigivet engang i december, således en mulig julegave :) 

De skulle måske heller have udgivet The Jailhouse rock sessions, det havde måske været mere naturligt, efter min mening. 
Sidste år skete næsten det samme. Viva Las Vegas først i ordinær udg. fra FTD, så udkom den også  i en opgraderet sessions box og endelig kort tid efter kom det hele igen i en såkaldt deluxe udg. Cd`er samt en bog... 

Jailhouse rock vol. 1

Jailhouse rock vol. 2.

Jailhouse rock; Frame by Frame

Anmeldte cd'er

Elvis back in Nashville
/SONY
Where no one stands alone/
SONY
The Viva Las Vegas Sessions/
FTD 
Elvis christmas and the Royal philioharmonica orchestra/
SONY
If I can dream Elvis Presley with the the Royal philioharmonica orchestra/
Elvis live in Las Vegas/
BMG 
Elvis the new recordings/
Elvis in Florida. April 75/
FTD
Elvis recorded live on stage in Memphis/
Moody blue/
FTD 
The on stage season/
FTD
SONY 
From Elvis at American sound studio/
Aloha from Hawaii/
SONY 
From Elvis in Memphis/
Stay away Joe/
FTD
Elvis at Stax/
Re:born/
SONY 
FTD
3000 South Paradise Road/
Back in Memphis
From Hawaii to Las Vegas
FTD
FTD 
From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee
A
boy from Tupelo
/FTD 
Hits
of
the 70's
/FTD 
Our memories of Elvis vol. 1,2 & 3/
On stage
/FTD 
Another saturday night
/FTD 
Prince from another planet/
SONY
FTD 
/FTD 
SONY 

Nashville studierne.

Det samlede sæt

Vinyl udg. Flot.

Elvis back in Nashville

Så blev det jul alligevel :) Hvis du er til Elvis og gerne vil gå mere i dybden med Elvis' musik fra studierne i Nashville fra 1971, så er denne nye udgivelse alletiders chance herfor. Desuden hører den næsten også til, hvis du købt den første - From Elvis in Nashville - som vi 'fik' i 2020, som er ganske fremragende. Jeg vil bestemt ønske mig Elvis back in Nashville, som varmt kan anbefales herfra.

Prisen er ganske rimelig, flot, stilren, lækker udg. med 4 cd'er, en lille nydelig* booklet, til omkring 300.- . I butikkerne er den nok lidt dyrer. 

  • *Jeg har læst et par steder, her på nettet, Dk, at nogen virkelig elsker dette hæfte, nærmest en slags 'darling' for dem. Umiddelbart vil jeg kalde det naturligt, at der følger dette hæfte med ifb. med denne helt unikke udgivelse. Men mere skal der heller ikke lægges i det - det er jo musikken det grundlæggende handler om og ikke staffage. Og det er måske lidt ironisk når EBIN netop hylder musikken uden staffage... 

Alt i alt vil jeg give EBIN, 5 'Elvis-solbriller ud af 6. 

  • Udgivet: 12.11.21. 
  • 4:55:59 (4 cd'er).
  • SONY 
  • 82 skæringer
  • Booklet, 28 sider. 
  • 3 'takes' der ikke tidligere har været udgivet. 
  • Folk/country, pop, spirituel og julemusik. 

Samlingen af numre er meget bred, måske endda for bred, men Elvis havde åbenbart forskellige ambitioner i 71, hvilket denne samling tydeligt viser. Vi får en klart mere afklædt Elvis, og det er bestemt ikke allle numre, der kan klarer det. Således forkommer nogle af sangene, halvfærdige, og næsten kedelige. Og det er ikke fordi Elvis ikke synger godt, men fx. We can make the morning; Love me, the life I lead; it's only love m.fl. havde en masse energi, hvilket desværre er gået tabt her, hvilket er synd.

I 70'erne lagde producerne ofte mange lag på studie optagelserne - Elvis var bestemt ikke nogen undtagelse, næsten tværtimod. Nogen faldt det ikke altid så godt ud - det blev for meget. I nogen af Elvis studie optagelser fra 70'erne,  overdøvede orkester, kor, o.m.m. næsten Elvis. Her får vi et ganske spændende, unikt og sjældent indblik i optagserne op til en masse af disse skønne sange. 

Det hele er remixet, således at det kan fungere uden den oprindelige orkestrering. Det er overvejende særdeles vellykket. Men nogen gange bliver det måske lidt tamt, energiforladt. Det er naturligvis min subjektive mening. De fleste af numre kan interessandt nok godt bære det, men nogen af dem mister noget/meget af den oprindelig energi, der var tiltænkt dem. Produceren tog bestemt ikke helt fejl. 

Where no one stands alone

Jeg må klart sige at det var en ganske opløftende afære at lytte til Elvis i denne friske gen-indspilning, som ikke virker så tung, dramatisk og melankolsk som jeg generelt oplevede med RPO skiverne. Indholdet på albumet er en slags complikation af hhv.: How great thou art (67) & He touched me (72) albumene. 

  • I´ve got confidence, forekommer for mig helt nytænkt. Det har ikke orginalens dyster drama, som jeg måske savner. Men de står godt op mod hinanden som alternativer. 
  • Where no one stands alone, duet med Lisa Maria. Ok., men efter min mening det svageste skæring på dette album. 
  • Saved, meget spændende. Lyder næsten som et helt nyt numer. Et virkligt friskt pust, super. Et af de bedste numre. 
  • Bosom of Abraham & I, John, er også med til at give gevaldigt meget liv på dette album. 

De resterende numre har også fået et forfriskende pust, og de virker ikke så tunge som de originale. Jeg lytter generelt ikke så meget til gospel musik. Men efter dette album kan det være det ændre sig. 

Albumet har generelr fået en meget flot modtagelse og ligger nr. 1 på flere hitlister! 

'Elvis Australia', giver den 9 ud af 10. 

Gospel når det bedst. Flot, spændende gennemarbejdet produktion, med stor respekt for Elvis. Visionær, nytænkende ganske enkelt 14 brillante numre. 

  1. I´ve got confidence 
  2. Where no one stands alone (duet med Lisa M.Presley) *
  3. Saved 
  4. Crying in the chapel 
  5. So high 
  6. Stand by me 
  7. Bosom of Abraham 
  8. How great thou art 
  9. I, John 
  10. You'll never walk alone
  11. He touched me 
  12. In the garden 
  13. He is my everything
  14. Amazing grace 

 5 store gospel stjerner herfra *****, af seks mulige. 

  • Sony/Legacy
  • 14 skæringer 
  • 2018 

* Bonus video: https://youtu.be/RaRaUjzD-as 

Nydeligt cover.

Den spirituelle Elvis.

Et smukt øjeblik mellen datter & far.

'The Viva Las Vegas Sessions' (Deluxe box sæt)

Viva Las Vegas, - igen, men denne gang i hvad jeg vil kalde en deluxe udg. Jeg er bestemt glad for min nye luksus udg., men indholdet er nok mest for samlere eller meget interesserede. Jeg syndes det var en spændende udgivelse, hvilket betød jeg købte den.

Der er gjort en del ud af indpakningen, som er flot og spændende. Der følger også et spændende lille hæfte med, som indeholder masser af information og baggrundshistorier. Der er ikke mindre end tre skiver med, som er fyldt godt op. Jeg vil skyde på, at ca. 20% af materialet er nyt. Lyden er bestemt fortrindelig. 

De tre skiver har stort set det hele, fra Viva Las Vegas optagelserne, men efter tre skiver var jeg temlig mæt, med andre ord, det blev lidt for meget. Den skal lyttes til i portioner, højst en skive af gangen om dagen.  Numrene er med AM er da spændende, første gang (højst), men jeg kommer nok ikke til at lytte til dem igen. Jeg kan anbefalde denne udg. til 'Elvis-musik/film- interlektuelle', men udg. er bestemt ikke for det brede Elvis-publikum. Men på den anden side, er det nok derfor at FTD har valgt at udgive den i et ganske begrænset oplag. Klog beslutning... 

Jeg hælder kun til 4 jetoner, men bør give den 5. Således må det blive til 4.5 jetons herfra, ud af seks mulige. 

Christmas with Elvis and the Royal Philoharmonica Orchester

Så er det snart ved at være jul og den vil mange gerne fejre sammen med Elvis. Pricilla & 'Co.' mente at vi skulle have mulighed for at lytte til Elvis' juleklassikere tilføjet et stort orkester. Tanken, og ideen var muligvis go' nok, især hvis vi skæver lidt til de to tidlere RPO'er fantastiske succer, men resultatet blev desværre ikke særlig godt denne gang. Jeg har selv været meget begejstre for de to første RPO'er og havde glædet mig til denne udgivelse, men blev svært skuffet! Allerede da setlisten blev frigivet, blev jeg noget bekymret. Næsten ingen 70' julenumre! 

4 ud 13 numre er fra Elvis 'julestue' i 71, (Standard udg.) I deluxe udgaven er det kun 4 ud af 17. De sidste fire er spirituelle julenumre - ikke lige min kop te, men smukke er de da. 

Albumet tilføjer desværre ikke rigtigt noget nytog forringer endda nogle af numrene. Det er klart en ommer. Bedre held næst gang. Elvis julenumre fra 71, er nok nemere at opdatere/ modanisere. 

3***, bedre held næste gang :)

If I can dream Elvis Presley with Royal Philharmonic Orchestra

Anmeldt af ElvisanmelderenI 2015, hvor Elvis, kunne have fyldt.. 80 år. Blev Elvis taget kærligt op igen, støvet pænt af, dygtige musikkere & producere tog sig kærligt af Elvis og iklædte ham et modigt, spændende musikalsk tæppe, hvilket gav et fantastisk resultat, kunstnerisk såvel som kommercielt. Albumet gav top placeringer på alverdens hitlister, (UK #1). Det er således ikke overraskende at dette fantastiske nytænkende album blev fulgt op i 2016. Hvilket gav endnu en topplacering i UK.

Kort anm. af #:

  • Burning love, fantastisk start, hvem havde troet at dette # kunne tilføres stryger, kæmpe orkester og jeg skal komme efter dig... Mindst lige så godt som org. -  måske endda bedre (!)
  • It's now or never: smuk og forfriskende arr., men måske ikke helt så let som org.
  • Love me tender: Flot arrangement, men Elvis udtryk fra 1956 er vanskeligt at update 59 år efter den org. blev indspillet. Men ganske modigt, det skal bestemt ikke underkendes.
  • Fever: Duet med Michael Buble - meget modigt..af MB, men det er da ganske fornøjligt at lytte til, hyggeligt. Arr. er ok.
  • Bridge over trouble water: Et af de højdepunkterne, meget smukt, rørende...('..when times get's rough..when evening fall so hard..when Darkness comes..and pain is all around..') Det store orkester klæ'r virkeligt Elvis, samt spændende små finurligheder.
  • And the grass won't pay no mind: Fint let #, men tilføjer ikke rigtigt noget nyt. Men et godt pusterum mellem de store powerballader på dette album. Når jeg lytter til denne sang kommer jeg ofte til at tænke på filmen:' Barefoot in the park'.
  • You've lost that lovin' feelin': Endnu et højdepunkt, smukt arr., med stor respekt for det oprindelig arr. 
  • There is always me: Ganske smukt #, men ikke så meget nyt her og desuden synes jeg ikke det passer så godt ind på albumet. Men arr. virker bestemt dejligt frisk og lidt opdatet.
  • Can't help falling in love: Udemærket, spændende lidt foruroligende start..(?). Elvis flyder ganske godt sammen med RPO, bestemt mere end godkendt.
  • In the ghetto: Fantastisk sang, men her må jeg sige at org. klart fungere bedre. Det er ligesom noget af sjælden en denne dybtfølte sang er trukket ud af sangen.
  • How great thou art: Super flot opdateret arr., er mindst lige så god som org., jeg ville dog have fortrukket en live vers.
  • Steamroller blues: Underligt at dette rock/blues # er havnet på dette album? 'Originalen', som vi bedst kender fra Aloha, Hawaii 73, er helt suveræn.
  • An American trilogy: Flot, men desværre ikke så powerfuld, som jeg husker den. Måske skulle de havde valgt den fra Aloha, Hawaii 73.
  • If I can dream: Smuk afslutning på et suverænt album, ligger meget tæt på org., men virker lidt mere frisk her.

Alt i alt, er dette et album som enhver, der holder af Elvis, bør havde i sin samling. Fantastisk på mange måder, nytænkende, moderned og er med til holde Elvis i rampelyset. Elvis er ikke død..han lever..næsten 40 år efter. Et tilbud til de kommende generationer, der ikke rigtigt kender Elvis..så må de senere lytte til alt det org.

Albumet er en vigtig del af det postscriptum, der er skrevet efter Elvis død i 77, for næsten 40 år siden. For mange sluttede, det historien desværre her, men mange vil dog ikke rigtigt acceptere dette...
Albumet er ikke for kustoderne - og dem er der ved gud mange af...som ikke mener at nogen kan, må, bør støve stjernen af.

💥💥💥💥💥 5 store stjerner herfra/Elvisanmelderen. 

Bagsiden af coveret.

Elvis i Boxen?!

Pricilla Presley

Elvis Live in Las Vegas

Elvis live in las Vegas, 1956-75', 4 skiver, 89 skæringer, hæfte, lækkert og smart udført. BMG. 

☀️☀️☀️☀️☀️, 5 stjerner herfra. 

(Anmeldelse, asap...)

The new recordings

Elvis the new recordings, er der ikke rigtigt noget nyt, men denne udgivelse er jeg dog alligevel meget begejstret for, idet der er tale om rerecordings i meget høj kvalitet af særdeles dygtige musikere! Dynamikken i lyden er fortrædelgas. Jeg vil klart anbefale denne udgivelse, det vil næsten være at snyde sig selv, hvis du ikke har denne i din Elvis samling. 

Elvis smukt og respektfulde opdateret til nye årtusinde. 

6💥💥💥💥💥💥 fra mig. 

Fremragende FTD udg. Elvis in Florida. April 1975

Elvis i hopla i Floridas varme. Jeg har netop gennemlytted denne koncert samt bonus numrene. Lydkvaliteten er rigtig god og ikke mindst er mixet - Der er en rigig god intim atmosfære specielt ved de store ballader: My boy, Help me, An american trilogy, It's midnight. Vi får ikke 'See See Rider' og 'I Got A Woman/Amen', men det klare vi nok... I got a woman/amen var ofte en lang, tung og kedelig affære. Mange af de her soundbords optagelser mangler ofte de første par numre eller de sidste par numre, pga. de ikke kunne være på et 60 min. kassettebånd!

Den samlede pakke er god. En af de bedste soundboards fra FTD i ganske lang tid. En rigtig god julegave til dig selv.

***** 5 herfra.

18-25 fra Lakeland 28.04.75.

Elvis recorded live on stage in Memphis (Legacy ed.)

Så fik vi omsider denne koncert i den ultimative udg. super cd. Lyden og mixet aldrig har væretnbedre. Elvis giver igen endnu en kanon koncert i sin hjemby efter ca. 16 år! Publikum er rigtig godt med lader det til. Elvis og hans band er i hopla! Det er dog ikke ikke Elvis bedste koncert, bl.a. pga. af repertoiret. Men stadigvæk dog blandt de bedste. Hvis du har den oprindelige udg. på enten MC/LP/CD eller andet? Så prøv evt. at sammenlign dem der er meget stor forskel. En en klar opgradering efter min mening.

To koncerter + bonus. 2 cd'er til 100.- kr. er bestemt mere end godkendt.

Jeg giver den 5 *****

Moody Blue

Så fik vi den omsider Elvis' sidste studie album, Moody Blue fra 1977, fra FTD. Med udgivelsen følger et ganske gennemarbejdet og lækkert nydeligt hæfte med.  Vokalt er Elvis i topform, det er en moden Elvis vi lytter til. Som sikkert fortsat ville hitte country-/pop hitlisterne. Cd'en, 'A cold night in Nashville', fortæller noget om, hvilken retning Elvis gik. (Januar 77)

Lyden er i top, men efter en kontinuerlig gennemlytning bliver den lidt tung. Moody Blue fungere bedst i sin oprindelige form, hvor den blev udgivet med 10 skæringer. Men man kan  naturligvis starte med at lytte til de 10 første skæringer og gemme resten til senere. 

  • FTD/'Classic album'.
  • 7'', Digipack. 
  • Udgivet: 01.12.13
  • 78:40/71:20
  • Studie, live & alt. takes. 
  • 44 skæringer. 

5 store blå stjerner ***** 

The on stage season

Denne ene cd er lyden ganske enkelt underlig, den er ikke rar at lytte til. Det lyder næsten som om Elvis står i et rum for sig selv medens bandet spiller i et andet. For at gøre ondt være, er der nogle frygtlige svingninger i lyden, bla. overstyring. Ganske synd, for det lader til det ellers er en rigtig god koncert, men den meget svingende lyd kvalitet ødelægger fuldstændigt oplevelsen. Det bliver desværre noget af udfordring at lytte dene cd igennem.

Den anden cd derimod, er ganske god koncert, hvor lydkvaliteten er ok. Lækkert stilfuldt hæfte følger med, men desværre har jeg svært ved at ryste den første cd af mig!

  • FTD.
  • Udgivet: 01.10.13
  • Live recordings/rehearsals. Disk1: 01.26.70(OS)/Disk2: 02.23.70(CS). Las Vegas. 
  • 7'', digipack
  • 37 skæringer. 
  • 55:33/57:17

Det kan kun blive til 3 *** stjerner, herfra.

(Lydkvaliteten er simpelthend for ringe. Kun den ene cd er ok.)

From Elvis at American Sound Studios

Så fik vi omsider sidste skive i trilogien. Elvis' meget anerkendt musik fra ASS, en masse skønne numre som fx.: Kentucky rain, Rubberneckin', In the ghetto, Don't cry daddy m.fl. Men de mange takes tilføjer desværre ikke rigtig noget denne gang. På et tidspukt i nær fremtid får vi nok alle optagelserne fra The American Sound Studios i et boks sæt. 

  • FTD/'Classic album'. 
  • Januar/Februar 1969. 
  • 76:32/79:06
  • 38 skæringer. 
  • Udgivet: 01.12.13
  • 7'', digipack

4 **** stjerner herfra! 

Aloha From Hawaii via Satellite (Legacy Edition)

Aloha from Hawaii sattelite, den på mange måder epokegørende koncert transmission for Elvis i 73, der for alvor ikoniserede Elvis. Manden med den hvide jumpsuit, tørklderne han kastede ud til de skrigende fans, de store kraftfulde ballader - the King. 

Aloha, er en del af Legacy serien fra BMG. De fleste er bekendte med indholdet. Prøveshowet er mixet væsentligt bedre, med det endelige show er mixet ringere! Prisen er omkring 150,- Du har jo nok allerede begge koncerter på cd, men hvis du vil ha' generalptøven i et bedre mix. Så er muligheden herfor nu. Du kan jo altid forære en af dem du har i overskud til fx. din faster. 

Lyden/mix: Generalprøve ******6, Det endelig show ***3

  • Live 12.01.73 & 14.01.73, Hawaii
  • Udgivet: 
  • Sony/'Legacy'. 
  • 5'' digipack. 

Samlet 5*****

From Elvis in Memphis

Noget af Elvis bedste studie arbejde fra 60'erne. Wearin' That Loved On Look; Only The Strong Survive; I'll Hold You In My Heart; Long Black Limousine; It Keeps Right On A-Hurtin'; I'm Movin' On; Power Of My Love; Gentle On My Mind; After Loving You; True Love Travels On A Gravel Road; Any Day Now; In The Ghetto.

Vi får to fremragende skiver, først med de 12 originale optagelser og endelig de obligatoriske outtakes, som er kendetegnede for denne serie. Nogen gange tilføjer de noget, hvilket de gør denne gang. Vi hører en ganske fokuseret, seriøs Elvis arbejde respektfuldt med materialet.  Lyden er super. En klar anbefaling herfra.

  • FTD,
  • 7'', digipack
  • Udgivet: 01.05.13
  • 79:16/79:19
  • 46 skæringer. 
  • Januar/Februar 1969. Studie optagelser. 

****** 6. 

Stay away Joe

En komplikation fra endnu en af Elvis mange film, et par af sangene er ok, fx. Too much monkey business og Stay Joe, men den afspejler slet ikke alt den sjov og ballade, der var under optagelser til disse soundtracks. Lav punktet er uomtvisteligt, Dominic, som vi bliver forkælet med ikke mindre end tre takes... For dem som ikke har set filmen, kan jeg oplyse at Elvis synger denne sang imedens han forsøger at ride på en meget vred tyr, Dominic. Muh...;-) Stay away Joe er efter min mening kun for samlere. So stay away... ;-) from this one! 

  • FTD, 7''. 
  • 73:05
  • Udgivet:  01.05.13.
  • Studie- samt alt. optagelser.
  • Oktober 1967. Januar 1968. 

2 1/2 Dominics ** kan denne skive få. 

Elvis at Stax

Omsider får vi en samlet udgivelse af Elvis' Stax studie arbejde i 1973. Super lydkvalitet, flot indpakning, cder, lidt alternativ tilgang.(længere anm. 

Sony/

Super udgivelse 6******

Elvis Re:Born

Vi har Elvis atter været igennem Spankox'mixerpult, denne gang er det blevet til 10 numre på albumet Elvis Re:Born. Det sjette Re:mix album, således kender mange af os efterhånden Spankox, ganske godt, derfor er der ikke meget nyt på dette album. Måden at mixe på er efterhånden lidt for velkendt og ikke altid lige vellykket.

Tilgangen er med andre ord den samme..., bedre kendt som Spankox, er en italiensk musiker, DJ, sanger og producer. I 2008 blev han den tredje officielle Elvis Presleys remixer i historien med sit remix af Baby Let's play house'. Remixet blev udgivet på verdensplan og toppede hitlisterne i flere lande.

I slutningen af 2008 udgav Sony BMG UK deres første Elvis Presleys remixalbum Re:version, som blev støttet af EPE, og helt produceret af Agostino Carollo. EPE og Spankox har dog siden valgt ikke at forlænge samarbejdet? Mange mener ikke at man burde remixe Elvis original numre. Nogle Elvis fans mener at det nærmst er blasfami! Medens andre ser mere frisk på sagen og giver det en chance. Vi er jo ikke kustoder.. :-) Jeg synes der er spændende og forfriskende tiltag - det er måske med til at holde Elvis i live også blandt de unge, så kan de senere opsøge de originale numre hvis det virkeligt fanger dem. 

  • 10 skæringer
  • Udgivet 2013
  • Spankox

Jeg giver 3 ***1/2

Elvis 3000 South Paradise Road

Elvis – 3000 South Paradise Road

Elvis – 3000 South Paradise Road

Elvis august Las Vegas engagement samt prøver op til dette show. Sidstnævnte er noget så sjældent som deciderede prøver op til et Las Vegas show, hvilket skyldes en medarbejdes snarrådighed ved at stille en kassette båndoptager på et bord i showroomet mens bandet og Elvis øvede.

Disk 1 er et show fra 12. august 1972. Jeg bliver aldrig nogen fan af Elvis’ live shows efter 1970, jeg synes den dybe gnist og engagementet mangler. Og ikke mindst evnen til at forny sig i takt med tiden synes også at være forsvundet.  Dermed ikke sagt det er noget dårligt show, der er faktisk lidt variation i rækkefølgen og ikke mindst valget af sange. Første halvdel af showet er ok, men når vi kommer til 50’er sangene får vi stadig de hastigt gennemførte udgaver – og det er rigtig synd.

Disk 2 er langt mere interessant, en prøve fra selve showroomet omkring 6 timer før sæson start, det viser lidt om hvilke sange Elvis havde tænkt sig at inkludere i showet – men også lidt om, hvilke sange der kunne være blevet en del af standard set listen. Blandt ”True Love Travels On A Gravel Road. Sidste del af denne udgivelse med prøven er den absolut mest interessante, alene på grund af den historiske værdi i at få et indblik i, hvordan Elvis øvede op til en Las Vegas sæson. Men selve koncerterne er for rutineprægede og kedelige i længden.

Fakta: 57:46 / 77:15. 

Format: Optagelses type: Live soundboard; rehearsal recording. Las Vegas, Hilton Hotel, D. August 12 - 1972,  Dinner Show (concert) & August 4. Et andet overraskende fedt at hører dette show igen! Elvis er i topform, bandet virker oplagt og der er tryk på showet. Uden dog at være hysterisk hurtigt, som det var i NY!! Lydkvalitet er langt bedre end bootlegen, Blazing into the darkness. Endelig har var en skive med prøverne op til denne turne. Ganske spændende at få et indblik i dette arbejde. Det forekommer dog lidt kedeligt, der er ikke rigtigt nogen overraskelser. Jeg er dog meget glad for at få disse optagelser med – tak for det Ernst! Lyden her er langt bedre end dem vi har fra prøverne d. 25.01.73, som vi kan From Hawaii to Las Vegas. (FTD).

Indpakningen er flot og gennemtænkt. Flotte billeder, mange af dem er dog i s/h. Teksten i hæftet er ligeledes ganske spændende læsning. 

Alt i alt vil jeg klart anbefale denne FTD'er, som nok vil være til de fleste Elvis interesserede. 

  • FTD, 7''. 
  • 57:46/77:15
  • 41 skæringer. 
  • Udgivet: 01.12.20. 
  • August 72,DS, samt scene prøver. 

Elvis - Back in Memphis

Back in Memphis

Back in Memphis

Vi møder en moden Elvis, der er stærkt motiveret – fremragende sange, fantastiske musikere og en producer som rent faktisk producerede Elvis og musikerne og fortalte når tingene skulle laves om eller American Sound Studios var i perioden fra slut 60’erne til start 70’erne et studie hvor mange kendte albums blev indspillet, heriblandt også Dusty Springfields ”Son of a Preacher man” album fra 1969 (indspillet i 1968).

Disk 1: Først får vi selve albummet med alle sangene, i en fremragende kvalitet. Selve materialet er blevet mixet af Vic Anesini, som også er kendt for at mixe resten af Elvis kataloget for størstedelens vedkommende. Anden del af disk 1 besår af outtakes, som udgangspunkt de første takes, hvilket giver et indblik i selve processen med at bygge sangen op, forskellige tempi med videre.

Disk 2: Sjovt at høre Elvis fløjte sidst i sangen, det er tydligt at det er en af hans favoritter. Disse indspilninger er en slags hyldest til sangeren Elvis, men i min optik også en hyldest til de virkelig dygtige musikere der formåede at få det absolut bedste frem i dette samarbejde. Og ikke mindst Chips Moman, som havde frie hænder til at producere disse sange. 

Selve bookletten har et meget velvalgt billede af American Studios på fronten og inde i den kan man læse om perioden, samt  få et  indblik i billeder, reklamer, interne notater fra 1969. Jeg kan klart anbefale denne FTD, det eneste man kunne ønske sig var mås ke en samlet udgivelse med materialet fra American samlet med en pæn bog til.

  • FTD, 7''. 
  • Udgivet: 01.12.12. 
  • 79:16/79:18
  • 40 skæringer. 
  • Studie/alt. optagelser. 
  • Januar/Februar 1969. 

***** 5.

From Hawaii to Las Vegas

Jeg har netop k&oslash;bt denne cd. Denne cd er et godt eksempel p&aring; hvad man bl.a. kan bruge FTD til.&nbsp;Vi f&aring;r et&nbsp;<em>relativt</em> sp&aelig;ndende indblik i, hvordan Elvis og bandet &oslash;ver sig op til denne kommende turne. Sp&aelig;ndende p&aring; papiret, men i virkeligheden ikke s&aring; sindsoprivende... Det er prim&aelig;rt en cd for 'n&oslash;rder'

Lyden er som 'at st&aring; uden for' den lukkede d&oslash;r... Det skal dog siges at der <em>ikke</em> er tale om en s&aring;kaldt&nbsp; soundboard optagelse. Jeg kan n&aelig;vne fire/fem grunde til at k&oslash;be denne cd: </span></p> <ul style="text-align: justify;"> <li><span style="font-family: georgia,palatino; font-size: 14px;">Vi f&aring;r en 'ny' sang, <em>I'm leavin' it all up to you</em>, den er dog tidliger blevet udgivet af FTD p&aring; <strong>Stage rehearsal</strong>. Det er dog f&oslash;rste gang at vi f&aring;r&nbsp;sangen i den rigtige kontekst, p&aring; den m&aring;de fremst&aring;r den lidt som ny - med lidt god vilje. </span></li> <li><span style="font-family: georgia,palatino; font-size: 14px;">Vi f&aring;r for f&oslash;rste gang at h&oslash;re, hvordan <em>Separate ways</em> kunne have lydt live. B&aring;de med og uden orkester. Sp&aelig;ndende...</span></li> <li><span style="font-fVi f&aring;r for f&oslash;rste gang </span><em>I'm so lonesome I could cry</em> i den fulde version, s&aring;ledes bliver balladen 1.5 min. l&aelig;nger. Hvilket g&oslash;r den mere helst&oslash;bt. Medlyet; Long tall Sally/Whole lotta shakin' goin' on, lyder bedre her, mindre rodet. Det er anden gang at FTD udgiver scenepr&oslash;ver, denne udg. er klart bedre end Stage rehearsal.

  • D. 25 Januar 1973 Las Vegas Hilton, sceneprøver.
  • 20 skæringer.
  • Spilletiden er (kun) 1 time.
  • FTD, digipack.
  • Jeg kan desv&aelig;rre kun give denne udgivelse: 2**1/2. 

From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee

Den nye FTD på gaden i serien af klassiske albums. Masteringen af Jean-Marc Julilland og Vic Anesini. Sidstnævnte har mixet mange albums for Sony, både Elvis udgivelser og andre udgivelser.Denne udgivelse indeholder både det klassiske album, som vi kender det, og outtakes fra selve indspilningerne.

Jeg er normalt ikke begejstret for 70’ernes meget brugte teknik masser af strygere. Dog blev jeg glædeligt overrasket da jeg hørte albummet igen, for første gang i lang tid. Især er jeg begejstret over ”I’ll Never Fall in Love Again”, det er et helt fantastisk stryger arrangement, hvor også blæsere er med til at gøre det hele fuldendt. Dramatisk og understøtter sangen på en rigtig god måde.

Generelt fungerer strygerne udmærket, selve lyden er også blevet marginalt bedre, så alle elementer fremstår mere klart.  Resten af indholdet med outtakes er fantastisk, jeg er imponeret over hvor godt teknikerne i sin tid har indspillet materialet. 

Disse indspilninger er lavet i Elvis’ dagligstue med alle musikere meget tæt på hinanden, alligevel er der opnået en fantastisk balance mellem instrumenterne. Selve lyden er også herpå blevet bedre, så det hele fremstår lidt mere ”varmt” i forhold til tidligere udgivelser som ”Jungle RoomSession”. Det er et spørgsmål om ørerne der hører, men jeg kan godt lide den lidt varmere, knap så sterile lyd. Alligevel fremstår Ronnie Tutt’s trommer stadig godt, de har formået at holde lyden på crash bækkenerne, high hatten og de øvrige trommer fremstår med det rette ”punch”.Lyt eksempelvis til ”The Last Farewell” outtaket på cd 1 og hør hvordan sangen starter og hvordan trommerne bliver panoreret i lydbilledet, efterhånden som der spilles fra de dybe ”tom tom’er” over til de lysere. Smukt!Selve bookletten indeholder billeder fra Elvis’ koncert i juni ’75, hvorfra billedet på det oprindelige album også stammer. En enkelt side er dedikeret til en forklaring  om perioden hvor albummet blev indspillet.

Korrespondance mellem de forskellige parter involveret i projektet er også inkluderet på et dobbelt opslag. Endelig en side til sidst med en liste over alle dele af inspilningerne, samt hvor de outtakes er udgivet.

Jeg er meget begejstret for FTD’s arbejde med at opgradere de klassiske albums, udgive dem med så meget information som muligt og inkludere session sheets og liner notes.Igen må jeg rose det store arbejde der er lagt bag, både hvad angår den grafiske fremstilling og det lydmæssige arbejde der er lagt bag.

Denne FTD bør høre hjemme hos enhver samler der ønsker sin Elvis samling komplet. Man bør huske på, at det er ret unikt at en så stor musiker har fået sit eget label og at vi som fans får alle disse ting.   

  • FTD, 7''. 
  • Udgivet: 01.10.12. 
  • 79:29/79:26
  • 42 skæringer. 
  • Februar 1976. 
  • Studie/alt. takes. 

                                    (5 stjerner)  

A boy from Tupelo: The complete 1953-55 recordings.

Starten af karrieren, en rejse fra begyndelsen i 1953 til slutningen af 1955. Dette er den flotteste FTD udgivelse foreløbig og nok mest vigtige.

Først og fremmest bliver Elvis’ barndom og opvækst skitseret, men vigtigst af alt får man en uge kalender for hele perioden, hvor læseren kan følge spillejobs, prøver, plade indspilninger – ja, alt hvad der skete de første 18 måneder af Elvis’ karriere. Det er fantastisk læsning og så godt beskrevet, at bogen er mere end svær at lægge fra sig. 
Selve bogen giver en fantastisk indsigt via ugekalenderen, billeddokumentationen er fantastisk. Annoncer fra små lokalaviser, ukendte billeder endda fra før Elvis bliver kendt, billeder fra små spillesteder i Sydstaterne. 

Med bogen følger tre cd’er som dækker alt kendt SUN materiale, samt ikke tidligere udsendte live optagelser. Lydkvaliteten er rigtig god, materialets alder taget i betragtning. Det er fascinerende at høre alt fra de helt tidlige demoplader, til indspilningerne på SUN og ikke mindst diverse outtakes der giver et indblik i arbejdsprocessen. Der er blevet lagt 1500 timers studiearbejde i at få lyden til at fremstå i denne kvalitet, det er et rigtig flot stykke arbejde teknikerne har lavet.

Der er lagt et enormt arbejde i denne udgivelse og som der står i forordet, havde dette projekt aldrig kunne blive til virkelighed, hvis det skulle laves som et kommercielt produkt.
Ernst Jørgensen leverer med denne bog, i min optik, det vigtigste dokument i beskrivelsen af Elvis’ karriere. Succesen kom ikke ud af ingenting, det var hårdt arbejde og nok mest af alt et eksempel på den amerikanske drøm. 

Ernst Jørgensen og alle andre der har medvirket til denne udgivelse skal have ydmygt tak fra min side. Jeg ved og kan se, at der er blevet brugt utrolig meget tid på denne udgivelse og deres arbejde er vigtigt, ikke mindst i historisk sammenhæng. Både for fans med også for musik interesserede generelt.

Noget at materialet i bogen kunne, måske, have været i bedre kvalitet – men det er kun en meget lille detalje i denne flotte bog på 500 sider!

Selvom prisen er høj, skal man ikke holde sig tilbage. Det er faktisk lidt synd at denne udgivelse kun kan købes via fanklubber, den hører i høj grad også hjemme hos velassorterede musik forretninger eller boghandlere.  

  • FTD, 'Books'
  • Udgivet: 01.08.12. 
  • 66;26/75:38/78:52.
  • 85 skæringer/3 cd'er. 
  • Studie/Alt. takes/live optagelser/interviws. 
  • 527 siders hb. 
  • 3:40:49
  • 1953-55.

6 stjerner, hvor alle seks stjerner er mere end velfortjente.

Hits of the 70's

Elvis Hits of the 70's FTD, CLassic album, 7. Dette er et ganske atypiske FTD udg. Det er f&oslash;rste gang at der udg. en s&aring;dan opsamling, hvor der absolut ikke er noget nyt. Men denne samling af 70'er hits er absolut i top. Jeg &nbsp;springer den over&nbsp;idet jeg ikke l&aelig;ngere er hardcore samler, men blevet langt mere selektiv. Albummet er dog en rigtig god gaviede til dem som holder af ELvis, men ikke har s&aring; meget fra dette &aring;rti. S&aring;ledes kan den absolut anbefaldes. 49&nbsp;sange/hits i en ganske nydelig indpakning samt et fint lille h&aelig;fte. Den den bestemt sine 200 kroner værd efter min mening, 

  • 76:44/75:35
  • 49 skæringer (!)
  • Studie optagelser. 
  • Udgivet: 01.10.12. 
  • FTD/'Classic album'. 7''. 

4****, som FTD udg. 

Som kommiciel udgivelse havde den været langt mere relevant. Sangene er i sandhed noget af Elvis' bedste fra 70'erne. og hvis den kunne købes til en pris på omkring 100.- Så havde jeg givet den 5*****. 

Our memories of Elvis vol. 1, 2 & 3.

Our Memories of Elvis vol. 1,2 & 3.

Our Memories of Elvis vol. 1,2 & 3.

Så fik vi dem alligevel Our memories of Elvis fra FTD, selvom Ernst Jørgensen mente at det var ganske usandsyneligt! Men det skyldes måske at der for kort tid siden, blev selv&nbsp;samme s&aelig;t&nbsp;udgivet som bootleg med stor succces... Og vi får dem ovenikøbet samlet + den uudgivne 3'er!

FTD udgivelsen har langt bedre lyd end bootlegen. Og hvis du er til Elvis ballader fra 70'erne kan jeg varmt anbefalde dette s&aelig;t. Men du bliver muligvis lidt vemodig... :,-) Elvis var ubestridt the King of Rocn'n'Roll, men i 70'erne kastede han sig over store ballader, med  forskellig succes. Mange syndes at det blev lidt for sentamontalt, r&oslash;rstr&oslash;msk og tungt (selvmedlidende?!). Men nogen af de bedste numre Elvis gav findes netop blandt balladerne. Og det var ogs&aring; her Elvis var bedst, specielt n&aring;r han personfiserde dem, gjorde dem til sine egne, hvilket han mestrede, n&aring;r de r&oslash;rte ham.

Men denne udgivelser giver et nyt billede af klassike Elvis ballader, som er nu lettet for for meget af den backing, der var smurt tykt ovenp&aring;. Nu går Elvis stemme klart og tydeligt igennem og numrene for en helt ny friskhed/klarhed og virker næsten som nye.  Specielt vil jeg fremhæve The Last Farewell, som nu fremstår, særdeles smuk og rørende. Vi kan rigtigt hører, hvordan han vokaliser. For you are beutiful... 

  • 73:48/54:57. 
  • 38 skæringer. 
  • Udgivet: 01.03.12. 
  • Studie optagelser fra 1970-76, ('remix').
  • Genre: Overvejende ballader.
  • FTD, digipack.

* * * * * * (6)

On stage

On Stage

On Stage

Lad mig sige det med samme, det er en rigtig god fantatisk genoplevelse. On Srage har er genudgivet adskillige gange, senest i Legasy serien, men lyden her er utroligt nok endnu bedre.  Elvis er meget mere fokuseret, seriøs og havde større respekt for materialet/sangene i denne periode, 1969-71. Men han var stadigv&aelig;k noget af&nbsp;en spasmager og til tider temmelig fjollet...! Hvem husker ikke, Are you lonesome tonight. 'Are you ballheaded and which you have hair..haha...'  Selv er jeg mest til de koncerter Elvis gav fra 1972 og fremefter. Der var en anden anden rå energi, måske knap så poleret. Men Elvis stemme var dog nok live bedst i starten af 70'erne. 

  • 61:58/65:27. 
  • 40 skæringer. 
  • Udgivet 01.03.12. 
  • Live fra Las Vegas. The International Hotel. 1969 D/S, M/S , februar 1970. 
  • FTD, 7'' 'Classic album'. 

****** (6)

Another saturday night

Another day on the road... fristes til at skrive, efter jeg har hørt denne koncert. For den skiller sig bestemt ikke ud. Det er dog en ganske god koncert og jeg er sikker på at publikum havde en uforglemmelig oplevelse den aften, hvor Elvis omsider var tilbage til Shreveport. Problemet er dog, at denne type koncert nu er blevet metervare, den udskiller sig slet fra de mange andre koncerter fra denne periode. Elvis fjoler desværre flere gange de 'forkerte' steder, bl.a. op American Trilogy, hvor han han synger 'Disneyland' i stedet for Dixieland, der er med til at ødelægge oplevelsen og måske et udtryk for manglende respekt for den ellers meget smukke sang! 

Hvis du i forvejen har nogle stykker fra sommer 75, kan du roligt springe den her over. Du går ikke glib af noget, med mindre du er samler naturligvis. Dem er der sikkert nok nogle stykker af. Det er FTD sikkert ganske glade for...  På den anden side, FTD er netop skabt til bla. denne slags udgivelser, selvom de muligvis mere eller mindre gentager sig selv. Elvis er frisk og i ganske godt humørr, lyden er udemærket dog ikke særlig dynamisk, hvilket er kendetegnende for disse soundboards optagelser.

Knklusionen må værer at ASN, nok mest appalere til soundboard samlerne. Men hvis du vil have en rigtig god koncert fra 75. Kan jeg alternativt anbefale: Dixieland Rocks, Big Boss Man, Dinner at Eight, Good to be Back, så er du dækket rigtig godt ind. 

  • 76:56. 
  • Udgivet: 01.05.12. 
  • 25 skæringer
  • Live fra Shreveport 7.6.75, Hirsch Coliseum. E/S, samt 2(#23), & 3(#24,25) juni 75. 
  • Soundboard optagelse.
  • FTD, 5'' digipack. 

Alt i alt:****(4)

Sådan ser sættet ud.

Elvis, 'power Elvis'

Fantastisk i indian- jumpsuit.

Prince from another planet

Dette er en superflot udgivelse, til en god pris. 180 kr. for 2 cd'er og en dvd, samt et 7" hæfte/bog! Mine forventninger var meget høje, måske for høje For jeg blev en noget skuffet.

Lyden er blevet remixet, men efter min mening er den ikke blevet bedre..tvætimod. Men det et sikkert en smagssag. Lyden virker meget masiv. Det lyder som alle instrumenter er fremme i billedet samtidigt, og det gør det hele en smule for intenst. På, An afternoon in the garden var lyden langt mere nuanceret.

Dvd: Nok det rigtig mange havde glædet sig mest til. Problemet med denne dvd er at de 12 fantastiske minutter som er optaget i rimelig god kvalitet er spredt over ca. 64 min. Dvs. At der er lange passage, hvor vi kun få lyd delen, hvilket jeg oplevede som ganske fustrende. Der er ikke engang en fotomontage mellem klippene, hvilket her kunne været ganske passende! Det undre mig gevaldigt at vi ikke kan se klipene samlet.

Pakning: Er ganske flot, men skiverne er svært tilgængelige - jeg måtte asse og masse, og bruge kræfter for at få skiverne fri! Bestemt ikke særligt gennemtækt - håber jeg...!

Alt i alt: 4 små ****, herfra. Der er meget, der deværre trækker ned. Men giv den en chance, måske oplever du lyden/mixet anerledes end jeg. 

Rigtige mange anmelder vil sikkert give Prince from another planet topkaraktere. 

Kommentarer

Rene Okkerholm

13.11.2013 15:13

Jeg er en stor Elvis fan har været siden jeg var 14 år men den her er en stor skuffelse dårlig dvd del

Bo

Opfordringen modtaget, den er på vej...

25.11.2013 17:31

Seneste kommentarer

19.09 | 17:28

Bo.theking@gmail.com
Vh.Bo

19.09 | 09:33

Det er skrapbøger og postkort. Hvis du sender din mailadresse kan jeg sende dig foto af materialet. Mvh Marianne

17.09 | 07:54

Skriv endelig nærmere. Er der en e-mail?

09.09 | 16:20

Jeg har en masse Elvis ting som jeg godt vil give til nogen - har det nogen interesse ?

Del siden