Elvis Tribute Artists (ETAs), Elvis imitatore. Et verdens omspændende fænomen. Som er med til at holde myten omkring Elvis Presley levende på godt og ondt. Der har været ETAs langt før Elvis død, men relativt få og på ingen måde så gennemført som nu. Det hele eksploderede efter Elvis' død. Aldrig har der været så mange Elviser i verdenen.🙂 Nogen hævder at på et tidspunkt, hvis der bliver ved med at komme så mange nye Elviser til, vil hver anden mand værer en ETA..!😋

Blandt Elvis fans er der meget delte meninger om fænomenet. Nogen elsker det medens andre elsker at hade det. Men det er nok det tætteste man kommer på en Elvis live optræden nu.

The Ultimate Elvis Tribute Artist

En perlerække af ETA'er

En perlerække af ETA'er

Indhold:

  • Mike Andersen
  • Dough Church
  • Liberty Mounten
  • Brian Trøjborg
  • Jesper Skovgaar
  • Flemming Lind
  • Bo/Elvis Hansen
  • Dean Z
  • Leo Days
  • Kraig Parker
  • Wallmanns’ Elvis’
  • Jimmi 'Orion' Ellis

Mike Andersen:

Jeg og min kone har adskillige gange oplevet Mike Andersen give den som Elvis. Lad mig sige med det samme, han er en af de bedste Elvis’er vi har herhjemme. Ikke fordi han specielt ligner Elvis; har de samme kostymer på som Elvis eller synger som Elvis. Mike Andersen har en rigtig god stemme og han har valgt (tror jeg) at fortolke nogle af Elvis mest kendte sange. Forstået på den måde at han giver den som Elvis, men på sin egen personlige måde og ikke mindst med et glimt i øjet, hvilket er vigtigt, vil jeg mene, for at få denne slags underholdning til at virke! Han har også udgivet en cd med sine Elvis cover numre. Det er ikke Elvis, men hvis du kan lide at høre Mike Andersen give den som Elvis kan den bestemt anbefales!

Mike Andersen startede oprindeligt med sit Elvis show, som solo artist med en enkel hjælper. Han har senere udvidet konceptet betydeligt. Måske efterhånden som han blev mere populær, efterspurgt og kendt er ambitionerne og indtjeningen også steget. I 2005 gik Mike Andersen på scenen med band, kor og hele pibetøjet. Det virkede ikke så godt som når han optræder ude på gulvet på diverse cafeer, spillesteder o. lign. .

Meget af intimiteten, ’glimtet i øjet’ forsvandt hermed. I stedet for oplevede jeg et lidt poppet, oppustet show, der forsøgte mere end det kunne bærer. Det var ganske enkelt over ambitiøst. Desuden havnede Mike i den grøft, at han virkede mere som en Elvis wanna be, end den udmærkede fortolker han ellers er. Nogen vil muligvis hævde at det netop er hans fortolkning på en Elvis live koncert, men efter min mening fungerede det ikke rigtigt. Bevares det var god underholdning!

At Mike Andersen er stor, er ikke nogen hemmelighed. Således er han bedst som Elvis de sidste leveår. Derfor var det ganske overraskende da han i 2010 have premiere på en 68' udg. af Elvis (Comback showet fra 1968). Mike har nok smidt omkring 50 kg!! - så han nu kan være i læder dragten, men han er desværre blevet lidt for gammel til denne fortolkning. Musikken er dog stadigvæk i top!

(http://www.elvisonline.dk/)

Mike Andersen Dansk professionel Elvis fortolker.

  • Udsende:                     **
  • Kustume:                     **
  • Optrædende:               ***+
  • Underholdningsværdi:  *****
  • Sang:                           *****
  • I alt:                            ****
68' Mike, ..are you loking for trouble...

68' Mike, ..are you loking for trouble...

Doug Church:

Direkte fra Amerika, professionel Elvis improvasinator. Ganske dygtig, både hvad angår sang og optrædende. Han lignede også Elvis lidt. Jeg oplevede ham live ved en optrædende i Hvidovre/Friheden et temmelig stort anlagt show. Men da han stod på scene var det uden band, som i min optik ved netop dette show trak meget ned. Det eneste han havde med var en hjælper, som styrede mixerpult, med den indlagte musik, samt at forsyne ham med tørklæder som han kunne smide ud til den store skrigende, dansende mængde foran scenen. Stemningen var rigtig god og der var også rigtig godt gang i den. Jeg tror dog at hvis han havde optrådt med band kunne havde gjort det til en rigtig stor uforglemmelig oplevelse.

Det er muligvis ikke det mest flaterende billede jeg har fundet af Doug Church, men det var sådan han så ud da han optrådte i Danmark. For retfærdigheden skyld har jeg tilføjet lidt flere billeder og et par videoer, som viser Doug Church når han er bedst. Han vokal rigtig god og hans optrædende ligger meget opad Elvis'! Desuden er han ikke for selvhøjtidelig. Doug Church er nok en af de bedste ETA, der findes, tjek videoerne ud. Han er blevet bedre med alderen. Der er mange imponerende klip på You Tube! Se fx.

http://www.youtube.com/watch?v=ap09rWvoIqw&feature=relmfu 

http://www.youtube.com/watch?v=qsPX1Ta1ZEE&feature=relmfu

The MexicanSundial suit passer bestemtrigtig godt til Church!

 

 Doug Church: Amerikansk professionel Elvis ETA'er. 

  • Udsende:         ****           
  • Kostume:        *****
  • Optrædende:   ****
  • Sang:              *****          
  • I alt:             ***** (Med udg. punkt i en live optrædende i dk, Hvidovre)                        

Liberty Mounten:

Direkte fra Amerika, mere præcist Las Vegas. Kalder sig verdens bedste Elvis performer, hvilket dog ikke helt holder. Jeg oplevede ham live, med musik playback ved Hvidovres St. Center fødselsdags fest. Han optrådte uden band, hvilket han vist normalt ikke gør, desuden var det midaldrende Elvis vi havde med at gøre.. Det meget oplyste torv, dagslys, betød at publikum klart kunne se at han var oppe i årene. Lyden var også ganske dårlig, den var præget af ekko og anden forvrængning.. Jeg er dog sikker på at han gør det ganske godt i sit rette element: I Amerika, Las Vegas, live med band. Det vil jeg gerne opleve! Med andre ord var Hvidovre st. Center slet ikke de rette omgivelser for denne optræden, synd. Jeg fornemmede dog at han havde et vist glimt i øjet, trods det søvnige søndags publikum..

Liberty Mounten: Amerikansk professionel Elvis ETA'er, fra Las Vegas.

  • Udsende:       * -                      
  • Kostume:      **
  • Optrædende:  *
  • Underholdningsværdi: *
  • Sang:         **                                     
  • I alt:        **    (Nb. Med udg. punkt i en lille live show i Hvidovre Centret!)

Liberty Mounten, som han så ud da han kom til Danmark

Liberty har været en rigtig god Elvis fortolker, men tiden er deværre løbet fra ham. Liberty er f.eks. lidt for gammel til 68' outfit...

Brian Trøjborg:

Selveste 'Elvis' Trøjborg optrådte til min fødselsdag for nogle år siden, og mange af gæsterne var i tvivl om hvorvidt Elvis nu også var død, for han stod jo lige der, og sang for os live!😉Brian Trøjborg er klart blandt de bedste ETA'er vi har herhjemme. Han er nok at betegne som en 69/70 udg. af Elvis. BT/bandet spiller en stor buket af hans sange. Brian er altid rar/venlig og imødekommende ligesom Elvis også var. Min kone og jeg har set BT optræde ved flere lejligheder og det har altid været en stor fornøjelse. Under hans optrædender bliver der ikke sparet på tørklæderne🙂. BT kalder sit band for: Always on my mind. Stor anbefaling harfra.

Vi har også set BT optræde på de skrå brædder, hvor han - selvfølgelig - optrådte som Elvis Presley. Ganske fint stykke. Så vidt jeg ved er BT også skuespiller udd. . Læser desuden til lærer og er 32 år.

  • Udseende: ****
  • Kostume: ****
  • Optrædende: ****
  • Band: ***
  • Sang: ****
  • Underholdningsværdi: ****
  • Ialt: **** (4)

Brian Trøjborg & Band: You've lost that lovin' feeling:

Brian har lidt sin egen stil/lovin' feeling.

The Metal King er nok noget af det mest besynderlige jeg indtil videre har fundet ifb. med ETAs', men jeg mener dog ikke at det har meget med den traditionelle ETA at gøre. Det er sjovt, anderledes og sikkert ganske underholdende hvis man hører denne gruppe live. Det er nærmest umuligt at transformere 'Elvis balader' til Heavy! Forsangeren synger og bandet spiller deres heavy,...men det hænger slet ikke sammen - forfærdeligt, suk 🤒 Jeg vil være lidt vovet at mange af deres publikum kun kommer for hører/se, 'hvad det dog er for noget!?'

  • * De får en stjerne, for modet og den vanvittige ide.

Jimmi 'Orion' Ellis

Er noget uden for katagori af ETA'er idet Orion ikke var en rigtig ETA'er. Han gav ikke koncerter som Elvis, men han havde en stemme der lå meget op af Elvis!! Idet Elvis døde i 77, blev Orion omgæret med en masse mystik, hvem gemte sig bag masken, var det i virkeligheden Elvis Presley!!😎 Orion lavede mest sin egen musik, men - naturkigvis - også en del Elvis cover. Jeg har bl.a. hørt en del af hans sange på bl.a. Sportify & YouMusic. Ganske udemærket, men i længden noget ensformigt. Orion mangler bl.a. Elvis' personlige arr. i sangene.

Jeg kan anbefalde at kigge på hans hjemmmeside: http://www.orionjimmyellis.com/home.html

Som er ganske spændende læsning. Desuden er der en film på vej om den maskerede 'Elvis'. Prøv følgende link: http://www.indiegogo.com/projects/orion-the-man-who-would-be-king

 

Jimmi 'Orion' Ellis

Hvis du ikke har hørt om ORION, må dette være noget af en oplevelse!! :-)

OMGOMGOMGOMGOMG:-=

En stor pærevælling!

Kommentarer

John Hansen

09.11.2014 14:15

Beklager, den køber jeg ikke! Det er ganske tydeligt at se Jimmi "Orion" Ellis mimer, og i øvrigt også tydeligt at høre, det er Elvis selv, der synger og taler.

Michael Madsen

20.04.2014 12:29

Ved kate Jørgensens fester i tingbjerg i 80´ erne var det Erling , king Memphis i dag, som var Elvis-imitator. Han er er en rigtig god imitator.

Erling Birkeholm ( KING MEMPHIS)

18.11.2014 12:12

Ja, det var en dejlig tid; men jeg er stadig i fuld gang. OG det er stadig vidunderligt at være med til at holde Elvis-myte i live og at underholde folk. www.kingmemhis.dk

Seneste kommentarer

19.09 | 17:28

Bo.theking@gmail.com
Vh.Bo

19.09 | 09:33

Det er skrapbøger og postkort. Hvis du sender din mailadresse kan jeg sende dig foto af materialet. Mvh Marianne

17.09 | 07:54

Skriv endelig nærmere. Er der en e-mail?

09.09 | 16:20

Jeg har en masse Elvis ting som jeg godt vil give til nogen - har det nogen interesse ?

Del siden