Baggrund/ide

Elvisanmelderen er grundlæggende en begynderhjemmeside, der er baseret på min interesse/hobby  for Elvis Presley. Det er et lille dansk supplement til de mange forkromede professionelle sider, som bare har det Hele. Jeg er hverken journalist eller forfatter, men kan godt lide at skrive. I min tilgang, vil jeg forsøge at være så objektiv og nøgtern som muligt! Jeg håber at nogen vil bidrage med anmeldelser e.lign., som jeg så kan publicere på siden.

Førhen købte jeg stort sel alt med Elvis..., men nu, hvor jeg er blevet lidt ældre, er jeg også blevet langt mere selektiv, nøgtern og ikke mindst kritisk! Jeg er ikke længer samler.

Ernst Jørgensen har gjort rigtigt meget godt for Elvis Presley. Fx. har han været med til at skabe FTD. Hvor vi får rigtigt mange spændende ting fra, men der er bestemt også meget som jeg ikke længere er interesseret i at købe. Fx. de mange 'Movie Soundtracks'. Musikken her er bestemt ikke noget at råbe hurra for. Og den bliver kun mere udstillet når den bliver taget ud af kontekst/filmen! Det er efterhånden også en masse midelmådige soundboards/koncerter fra fra 70'erne, specielt 76'. Som bestemt heller ikke er så ophidsende.

Men tilgengæld har vi fået en masse spændende nye optagelser fra koncertprøver, studie prøver, 'klassiske album' serien, fantastiske koncertoptagelser fra bl.a. 1969 og 70, spændende tema bøger. Sidst nævnte er dog ganske dyrer, fx. 'A boy from Tupelo', men fantastisk.

Idet jeg ikke skriver for noget bestemt blad, gør mig således helt uafhængig. Jeg er dog ikke en anmelder, som går efter benet. Jeg vil altid forsøge at holde mig til bolden - om jeg så må sige.

Jeg læste fx. en skrækkelig anmeldelse af Lana Del Ray. Anmelderen skrev en gennemført uprofessionel anm., som var langt under bæltestedet. En anmelder skal udtrykke sig anstændigt og respektfuldt, ellers skal de undlade at anmelde.

Ide:

Jeg har hygget mig med at bygge denne hjemmeside op - håber det kan ses. Siden havde premiere 18.06.12. Og med lidt held kan den forhåbentligt tilbyde noget nyt. Jeg har fx. ikke set anmeldelser af ETAer før. Historien om dansk Elvis klub historie må også være noget nyt.

Desuden er der ikke så mange danske hjemmesider, der kun beskæftiger sig med Elvis Presley. Det skyldes formodentligt, at de meget professionelle engelsksprogede sider, for mange til at give op...

Danmark har behov for en uafhængig ikke kommerciel hjemmeside, som skal apalere til fællesskbet omkring Elvis Presley. Noget ala Lets be friends. Men jeg mener vi savner/mangler nogle fester, som dengang i 80'erne på bl.a. Nørrebro og Tingbjerg.

Det er vigtigt for mig at pointere, at der ikke er noget galt med kommercielle professinelle hjemmesider. Det er netop dem der sørger for at vi kan købe de sidste nye 'Elvis produkter'; arrangere meget store arr.; fælles Elvis rejser til USA; få særlige Elvis kendis til landet, ETA mv. Så de gør særdeles meget! Herhjemme har vi Elvis Unlimited 🙂

 

Elvis fester

Men jeg mener, at vi mangler noget mere folkeligt, hvor det finasielt blot skal løbe rundt og hvor der ikke er behov for noget afkast. Men måske er tiden løbet fra denne slags fester..!? Den sidste af denne slags blev afholdt i 2005 iforb. med Elvis 70'års fødselsdag. Det var en ganske god fest, men det var kun glimt af de fester som blev holdt i 80'erne. Mange af de gamle Elvis rødder var der. men de var blevet ældre og det kunne mærkes..no offince. Måske var live bandet for højt...mange gik desværre fra og sad inden i loungen..

Denne fest gav mig lyst til selv at arr. en fest. Som skulle havde været afviklet i Ballerup, hvor der også er Elvis klub møder jævnligt. Men pågrund af min hustrus graviditet, valgte jeg at aflyse det. Jeg havde ellers fået trykt en masse flyers, arr, en dj samt og en føler ude på hvor stor interessen ville værer. Det kunne måske have starten på fester ala'80'erne Tingbjerg. Men sådan skulle det ikke være, måske en anden gang.

Endelig kunne jeg også stille spørgsmålet: Holdes der stadigvæk temafester? Michael Jackson, Johnny Cash, Beatles, Cliff Richard. Det tror jeg ikke, det nok gået hend og blevet mere til de såkaldte after parties. Dvs. festligt/hygggeligt sammenvær efter hovedarr.

Kommentarer

Bent Seldrup.

12.11.2020 14:45

Goddag Bo. nu er det 14 dage siden jeg sendte dig omtalte Elvis posters til den adresse du gav mig i københavn, jeg vil gerne vide om du har modtaget dem, ellers skal de jo efterlyses. Mvh Bent Seldru

Bent Seldrup

05.10.2020 16:18

Hvordan sender man noget til jer<??
Mvh. bent@seldrup.net

Seneste kommentarer

19.09 | 17:28

Bo.theking@gmail.com
Vh.Bo

19.09 | 09:33

Det er skrapbøger og postkort. Hvis du sender din mailadresse kan jeg sende dig foto af materialet. Mvh Marianne

17.09 | 07:54

Skriv endelig nærmere. Er der en e-mail?

09.09 | 16:20

Jeg har en masse Elvis ting som jeg godt vil give til nogen - har det nogen interesse ?

Del siden